Cum creez un website cu WordPress – Incercati sa creati un website pentru compania Dvs., sau un simplu blog? Crearea unui site web poate fi un gand terifiant, mai ales atunci cand nu esti familiarizat cu serviciile de Web Design insa, nu este chiar asa de greu. Nu va faceti griji, nu sunteti singurul care incearca si va garantez ca va fi foarte atractiv.
Eu personal, am creat peste 150-200 de website-uri, pentru diverse companii sau persoane care doreau sa fie vizibili in mediul online. Aici veti gasi un ghid care va va ajuta pas cu pas in crearea unui website pe platforma WordPress. WordPress, este o platforma gratuita si foarte usor de instalat.
Acest ghid este util pentru utilizatorii de toate varstele si nivelurile de calificare. Cu toate acestea, daca aveti nevoie de ajutor, puteti contacta echipa noastra de specialisti pentru a va ajuta la instalarea si configurarea platformei WordPress.
Mai jos veti gasi o prezentare generala, de la inceput si pana la finalizarea instalarii WordPress.
- Cum si unde putem inregistra un nume de domeniu
- Alegerea unei firme de hosting
- Cum se instaleaza platforma WordPress
- Instalarea unei teme WordPress
- Crearea paginilor in WordPress
- Personalizarea WordPress, cu plugin-uri
- Resurse SEO, optimizare si promovare Web
Inainte sa startam noul nostru proiect, haideti sa vedem de ce avem nevoie, ce ar trebui sa stim si de unde incepem.
De ce am nevoie pentru a construi un site web?
Veti avea nevoie de urmatoarele trei lucruri pentru a incepe site-ul Dvs., in WordPress.
- Un nume de domeniu – acesta va fi numele site-ului Dvs., cum ar fi bseo.ro
- O firma de hosting – aici sunt stocate fisierele site-ului Dvs.
- Aproximativ 50 de minute din atentia Dumneavoastra, pentru parcurgerea acestui ghid „Cum creez un website cu WordPress”.
Cat costa un site pe platforma WordPress?
Raspunsul la aceasta intrebare este destul de complicat, depinde de tipul de site pe care incercati sa il creati. In acest ghid, noi vom incerca sa creem un website de prezentare. Pe platforma WordPress, se poate crea orice model de website, de la un website de prezentare si pana la un magazin online sau portal de anunturi.
Un website simplu de prezentare dezvoltat de o companie care se ocupa cu servicii de Web Design, poate costa intre 300 si 1000 de Euro. Important de stiut este faptul ca nu numai partea de design si cromatica intra in acest pret! Un website „la cheie”, trebuie sa cuprinda si partea de optimizare SEO on-page, care este destul de complicata si la care nu se permit greseli.
Pentru majoritatea utilizatorilor, platforma WordPress este solutia perfecta. Acesta vine cu mii de template-uri si module care va permit sa creati orice model de website. Platforma WordPress, este gratuita, o poate descarca si instala oricine.
Daca WordPress este gratuit, ce va trebui sa platesc?
WordPress este gratuit insa va trebui sa cumparati un nume de domeniu si un spatiu de stocare al fisierelor. Spatiul de stocare se cumpara de la o companie de hosting. Pretul lunar poate ajunge la 3-5 Dolari, pentru un pachet minimal.
Numele de domeniu, este adresa URL, a website-ului Dvs., de ex. https://bseo.ro. In Romania, numele de domenii se pot cumpara direct de la ROTLD, sau de la alte companii care se ocupa cu vanzarea de domenii .ro.
Dupa noile reglementari ROTLD, numele de domenii romanesti, se vor plati anual si costa in jur de 9 Euro/an
Instalarea platformei WordPress
Dupa cumpararea pachetului de hosting, va trebui sa primiti acces la cPanel. Aici veti gasi o multime de icoane care fac diferite lucruri pe tabloul de bord al contului de găzduire (cPanel). Nu veti avea nevoie decat de 10% dintre ele, astfel incat le puteti ignora.
In sectiunea cPanel, exista doua modalitati de instalare a platformei WordPress – prima, cu crearea manuala a unei baze de date si a unui utilizator si urmatoarea, din pictograma WordPress, care va face automat instalarea pentru Dvs. Eu prefer sa instalez manual.
- Creem o baza de date (adaugam un nume pentru baza respectiva)
- Creem un utilizator – preferabil cu acelasi nume
- Dam drepturi utilizatorului la baza de date creata
Dupa aceste operatii, va trebui sa incarcam arhiva WordPress, in directorul public_html si sa o dezarhivam. In materialul urmator am sa va explic cum se instaleaza corect platforma WordPress si partea de optimizare minimala.
Acest Articol are 0 comentarii