skip to Main Content
Vederea, Există Diferențe Notabile între Bărbați și Femei?

Vederea, există diferențe notabile între bărbați și femei?

Vederea, există diferențe notabile între bărbați și femei? Descoperim în articolul de blog dacă există un motiv de mândrie pentru cineva.

Frumusețea stă în ochii privitorului.

O vorbă faimoasă care a fost folosită sau suprautilizată de veacuri. Puțini știu că această zicală nu este doar metaforic corectă. Oameni diferiți văd lucrurile diferit. Poate fi o diferență în puterea vederii sau precizia a ceea ce vedeți. Puteți folosi ochelari de vedere pentru o claritate ridicată. Dar, există o distincție evidentă între vederea bărbaților și vederea femeilor.

Tot o distincție există și între servicii SEO de bună calitate și cele după care veți rămâne cu…nimic.  Dacă vă aflați în căutarea unor servicii de optimizare SEO sau de web design ați ajuns în locul potrivit. Tot ce trebuie să faceți este de a intra în contact cu noi. Un membru al echipei va lua legătura cu dvs. în cel mai scurt timp.

Care este diferența între vederea bărbaților și cea a femeilor?

Ați observat că bărbații tind să pună mâna pe prima haină care le iese în cale? Nu petrec mai mult de 2 minute gândindu-se la o cămașă. Ar putea fi și mai puține în cazul majorității bărbaților. Și femeile…

Femeile sunt renumite pentru ore întregi de shopping, în timp ce bărbații le așteaptă pe bancă. Își petrec timpul alegând stilul potrivit pentru ele, combinația potrivită de culori, aspectul perfect și ce nu…

Femeile vor observa un singur fir rătăcit ieșind din ținută și vor mai petrece câteva ore alegând alta care este perfectă. Bărbații vor căuta confortul și stilul numai dacă este pentru o ocazie specială și vor fi mulțumiți cu asta. Evident, există și situații în care rolurile sunt inversate sau ambele genuri se află în aceeași „tabără”.

Diferența se datorează din modul în care ambele sexe văd culoarea.

Femeile au o percepție mai bună a culorii

Femeile petrec mai multe ore la cumpărături, deoarece ochii lor pot discerne mai bine culorile. Ele pot recunoaște chiar și o ușoară diferență în nuanța unei culori. O culoare simplă care pare roșie majorității bărbaților poate fi de fapt portocalie, stacojie, magenta, fuchsia sau chiar o nuanță de roșu.

1 bărbat din 4 este „orb” de culoare. Au o formă de daltonism care nu le permite să perceapă corect culorile. În cazuri mai rele, nu pot face diferența dintre verde și roșu. Deci, din punct de vedere tehnic, femeile au mai puține șanse să treacă pe roșu.

Vă puteți îmbunătăți percepția culorii purtând ochelari nuanțați, cum ar fi cei albaștri sau verzi, astfel încât să vedeți și să percepeți lucrurile. Puteți achiziționa ochelari de joc pentru a îmbunătăți experiența de gaming sau pentru a reduce tensiunea din ochi.

Vei cunoaște diferența de culori după ce ai purtat acești ochelari. Dacă aveți vederea perfectă, îi puteți folosi pentru a vă îmbunătăți nivelul de confort în timp ce vă bucurați de distracția preferată.

Bărbații sunt mai orientați spre detalii

Dacă femeile pot vedea culorile mai bine, atunci ochii bărbaților pot vedea detalii mai fine. Pot urmări mai bine obiectele care se mișcă rapid. Ei pot discerne detaliile de la distanță. De asemenea ei pot vedea cu exactitate orice femeie frumoasă de la distanță, pot verifica dacă există o verighetă și apoi se pot apropia de ea. 🙂

Vederea: conexiunile din creierele bărbaților și ale femeilor sunt diferite

Cu ani în urmă, am urmărit o comedie stand-up despre cum gândesc bărbații și femeile. Aparent, bărbații au un segment în creier care îi face să nu se gândească la nimic. Evident că este o glumă, dar există diferențe între modul în care creierul bărbaților și al femeilor „lucrează”, astfel încât să vadă diferit.

Bărbații au testosteron care le permite să aibă cu 25% mai mulți neuroni. Aceștia necesită lungimi de undă puțin mai mari pentru a vedea clar aceeași culoare. Acesta este motivul pentru care văd culoarea roșie mult mai roșie decât este. Roșul are o lungime de undă mai mică.

Femeile văd iarba mai verde, dar ar putea părea mult mai galbenă pentru bărbați. De asemenea, e posibil ca bărbații să nu poată diferenția atunci când există o mulțime de nuanțe. Nu pot distinge spectrul de culori sau ceea ce se află în centrul spectrului de culori.

Teoria vânătorului-culegătorului

Dacă sunteți bine familiarizați cu istoria omenirii, atunci veți cunoaște această teorie. Bărbații erau vânători experimentați datorită faptului că aveau un fizic mai bun. Pe de altă parte, femeile erau culegătoare și creșteau copiii acasă.

Bărbații trebuiau să vâneze animale sălbatice. Aveau nevoie să-și urmărească prada și să observe micile diferențe pentru a se pregăti pentru situațiile periculoase. Între timp, femeile culegeau fructe sălbatice.

Acestea puteau vedea clar diferitele nuanțe, astfel încât să știe dacă puteau mânca sau nu fructele adunate. Această împărțire a rolurilor din epoca preistorică îi face pe bărbați să se adapteze la anumite sarcini, iar femeile la altele.

Acest lucru poate fi atribuit și faptului că există mai multe femei în industria modei. Și în mod similar, există o industrie dominată de bărbați, în care femeile sunt mai puțin preferate.

Cele descrise mai sus nu înseamnă că femeile nu pot intra în domeniul exclusiv masculin. Evoluția omenirii a fost în urmă cu mii de ani. Odată cu schimbările din societate, există întotdeauna valori aberante. Unele femei sunt bune la urmărire sau fotografiere, cum ar fi Annie Oakley. Pe de altă parte, există bărbați care și-au făcut un renume în industria modei și se descurcă foarte bine.

Așadar, puteți numi teoria vânătorului-culegătorului învechită, dar în mod evident a afectat evoluția umană.

Vederea și problemele de sănătate ale ochilor

Deoarece creierul bărbaților și al femeilor este „conectat” diferit, corpul lor este, de asemenea, diferit. Femeile au șanse mai mari de a avea probleme de sănătate a vederii. Dar asta nu înseamnă că acestea au corpuri mai slabe.

Este pentru că supraviețuiesc bărbaților. Au o durată de viață mai lungă și, prin urmare, o „fereastră” mai mare pentru a acumula probleme de vedere.

Sănătatea ochilor la femei

Aproximativ două treimi din orbirea globală și deficiențele de vedere sunt suferite de femei. Sunt mai predispuse la probleme de sănătate a ochilor decât bărbații. Sunt mai predispuse la glaucom, degenerescență maculară legată de vârstă și multe alte boli autoimune.

Mai mult, sănătatea ochilor este afectată de sarcină, menopauză și alte schimbări cruciale în corpul lor care le afectează fizic, mental și social.

Vârsta afectează ambele sexe. Sunt afectate mai mult femeile, dar acest lucru necesită verificări periodice ale ochilor odată ce ați atins vârsta de patruzeci de ani. Presbiopia are un impact asupra ambelor sexe, indiferent de vârstă.

Alegeți să efectuați un examen ocular periodic. Dacă aveți risc crescut de a avea glaucom, este important să vă țineți sub supraveghere afecțiunea. Așadar, mergeți la cel mai apropiat optometrist și faceți o verificare completă a ochilor și un test de presiune. MedicalOptic este alegerea dvs. în acest caz!

Ce urmează?

Femeile au o gamă largă de probleme. Să adăugăm și sănătatea ochilor pe listă. Ochii sunt esențiali și se deteriorează pe măsură ce îmbătrânim. Pe de altă parte, asta nu înseamnă că nu se poate preveni situația.

Poți lua măsuri de precauție pentru a ține la distanță bolile oculare. Trebuie să urmați câteva sfaturi simple, cum ar fi:

  1. consumă alimente sănătoase. Există multe alimente care pot îmbunătăți vederea, cum ar fi morcovii, peștii bogați în omega-3 și multe legume cu frunze verzi;
  2. mențineți un stil de viață sănătos. Trebuie să nu mai fumezi sau să bei excesiv. Ar trebui să opriți consumul excesiv sau orice obiceiuri nesănătoase care vă afectează sănătatea și ochii;
  3. fă sport regulat. Cu cât vă folosiți mai mult corpul, cu atât va rămâne în stare adecvată pentru mai mult timp. Așadar, faceți exerciții. Mișcați-vă brațele și picioarele, astfel încât să puteți alerga ca Charles Allie când aveți 70 de ani;
  4. folosiți ochelari de vedere și ochelari de soare corespunzători. Protejarea vederii vă poate ajuta să vă păstrați o sănătate bună a ochilor. Purtați ochelari de soare când este cazul. Purtați lentile varifocale dacă aveți prezbiopie. Nu va trebui să vă strângeți ochii pentru a vedea clar;
  5. ia o pauză. Faceți o pauză de la toate dispozitivele digitale. A trăi o viață trepidantă și agitată e obositoare pentru corpul tău și pentru ochi. Luarea unei pauze vă poate ușura ochii și vă poate permite să aveți o vedere sănătoasă pentru o lungă perioadă de timp.

Optimizare SEO

Consultant SEO, Dorel Tanase - specialist in optimizare si promovare pentru motoarele de cautare. Activeaza in acest domeniu din anul 2004.

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back To Top