skip to Main Content
Strategii SEO

Strategii SEO

Strategii SEO – La ora actuala au aparut tot felul de agentii SEO sau persoane care ofera servicii SEO si spun cu toata increderea ca SEO, nu inseamna numai inscrieri in directoare sau retele sociale si comentarii pe bloguri.

Exista strategii SEO, esentiale pentru a avea un website de succes insa, nimic nu se poate construi fara un serviciu de optimizare SEO on-page. In mediul online, rezultatele bune nu vin peste noapte si nu se poate garanta un loc fruntas in rezultatele organice ale motoarelor de cautare sau, cine garanteaza acest lucru nu stie ce inseamna SEO.

DE UNDE SA INCEPEM?

Serviciile SEO au rolul de a influenta motoarele de cautare, de a prezenta partea buna a unui website, cuvintele si expresiile cheie importante, etc. Toate serviciile aplicate unui website, chiar dacă este un website de prezentare servicii funerare, au o anumita ordine care trebuie respectata si anume:

  • Crearea website-ului – se pot folosi limbaje de programare HTML, PHP, CSS, sau platforme gratuite ca WordPress, Joomla, Prestashop, Magento, etc.
  • Optimizarea SEO on-page – se stabileste structura de link-uri, se optimizeaza partea de header cu titlu relevant, descriere, cuvinte cheie, se stabilesc tag-urile H1, H2, H3, se optimizeaza densitatea de cuvinte cheie la continut, optimizam imaginile, fisierele CSS si JavaScript, se elimina eventualele erori CSS si XHTML/HTML5.
  • Optimizarea SEO off-page (promovarea online) – aici se discuta despre directoare Web, directoare de articole, comentarii pe blog-uri, forum-uri, retele sociale, pagini pe Facebook, Twitter, Linkedin, link building, etc.
  • Link Building – acest serviciu face parte tot din optimizarea off-page insa, este putin mai complicat si va sfatuiesc sa apelati la persoane de specialitate pentru ca penalizarea poate veni oricand daca acest serviciu nu este aplicat cum trebuie si controlat.

WEBMASTER TOOLS

Google ne ofera un instrument gratuit care ne ajuta sa promovam afacerea noastra in mediul online. Aici sunt incluse toate detaliile tehnice ale unui website, numai ca trebuie sa petrecem ceva timp pentru a intelege aceste servicii gratuite.

Puteti gasi in Internet, documentatii si clip-uri video despre utilizarea instrumentelor din Webmaster Tools. Referitor la serviciul de statistica Analitycs, pe mine sincer nu ma prea incanta, este foarte complicat pentru utilizatori si necesita timp.

PAGESPEED INSIGHTS

Aici lucrurile se complica putin si nu numai pentru persoanele care nu au educatie in domeniul SEO, ci si pentru cel putin 80%, dintre cei care vand servicii SEO! Pe mine ma amuza foarte tare cand vad in Internet, companii sau persoane care discuta despre SEO, servicii de optimizare SEO sau promovare si la un test facut cu PageSpeed Insights, procentul de optimizare pentru site-ul lor este extrem de slab.

PageSpeed Insights, se refera strict la partea tehnica a site-ului. Este ca si cum as aduce imbunatatiri unei masini sau cum fac curat in casa si gradina mea. Nu pot spune ca sunt expert in gradinarit daca curtea si gradina mea sunt de toata jena.

Nu exista profesionist in domeniul SEO, care sa nu se ocupe de optimizarea propiului site, site-ului de prezentare, in care explica ce ar trebui facut sau ce stie sa faca in SEO, ce servicii vinde in mediul online. Testati website-ul dvs. sau al companiei care se ocupa de optimizarea si promovarea afacerii dvs. pe Internet – Google PageSpeed Insights.

OPTIMIZARE PENTRU DISPOZIVELE MOBILE

O alta coarda sensibila pentru un website! La ora actuala, traficul venit de pe dispozitivele mobile este destul de mare si in crestere datorita telefoanelor inteligente si a tabletelor. In viata de zi cu zi, poti vedea persoane care navigheaza pe Internet si cand asteapta meniul la restaurant sau calatoresc cu mijloacele de transport in comun.

Chiar daca nu suntem interesati de acest trafic, problema este ca Google, penalizeaza site-urile care nu sunt compatibile cu dispozitivele mobile.

In majoritatea tool-urilor de pe website-urile de testare SEO, din Internet, au fost incluse si teste pentru dispozitivele mobile. Este foarte indicat sa testati site-ul dvs. cu Google PageSpeed Insights si sa cereti persoanei sau companiei care a dezvoltat site-ul, sa il faca compatibil cu aceste dispozitive.

Intr-adevar, este putin mai greu sa creezi un website compatibil cu dispozitivele mobile pentru ca trebuiesc create fisiere CSS separate in care se specifica ce sa se afiseze cand site-ul este interogat in browser de pe un telefon mobil si de pe o tableta. In mod normal, aceste servicii nu au costuri suplimentare pentru ca un website trebuie sa indeplineasca anumite conditii si pentru asta platim.

Daca accesati site-ul dvs. cu un dispozitiv mobil si pentru vizualizarea continutului trebuie sa derulati in stanga sau dreapta si sa mariti pentru a citi continutul unei pagini, acel website nu este optimizat pentru dispozitivele mobile. Navigarea se face doar in sus si in jos.

Daca timpul nu va permite sa testati un website si doriti sa stiti cat de bine este optimizat, noi va oferim un serviciu de testare SEO on-page si off-page. In urma acestui test, veti sti exact care sunt problemele la partea tehnica a unui website sau motivele pentru care site-ul Dvs. nu apare in rezultatele organice.

Consultant SEO, Dorel Tanase - specialist in optimizare si promovare pentru motoarele de cautare. Activeaza in acest domeniu din anul 2004.

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top