Optimizare SEO, pentru Mobile, PageSpeed Insights skip to Main Content
Optimizare SEO, Pentru Mobile

Optimizare SEO, pentru Mobile

Optimizare SEO, pentru Mobile – cu aproximativ un an in urma, Google a lansat noua unealta de testare a vitezei de incarcare in browser, a paginilor Web. Noua unealta (mai friendly), a fost creata pe principiul PageSpeed Insights, care ne ajuta si la ora actuala sa gasim punctele slabe din website-ul nostru. Mai nou, Google, depune toate eforturile pentru ca detinatorii de website-uri, sa optimizeze paginile Web, pentru dispozitivele mobile.

Optimizare SEO, pentru MobileUnealta PageSpeed Insights, ne ofera doar cateva date despre viteza de incarcare pe dispozitivele mobile, pe cand noul tool de testare ne ajuta mai mult. Este foarte clar ca daca un anumit website, se incarca greu pe dispozitivele mobile, vizitatorii vor renunta sa astepte incarcarea website-ului in browser si cu siguranta vor merge pe un website mai performant.

Cum se testeaza procentul de optimizare SEO, pentru Mobile?

Testul se face cu o conexiune standard 3G, pentru ca peste 70%, din conexiunile la Internet, folosesc 3G. Dupa interogarea website-ului, se testeaza continutul HTML/CSS, apoi fisierele JavaScript si compresia. Timpul de incarcare in browser, se afiseaza in secunde – ideal ar fi sa avem 2-4 secunde. Daca procentul de optimizare SEO este slab, Google ne va arata cat la suta din trafic putem pierde si ne da indicatii despre cum putem rezolva eventualele probleme.

Testati aici procentul de optimizare SEO, pentru mobile: https://testmysite.withgoogle.com/intl/en-gb

Consultant SEO, Dorel Tanase - specialist in optimizare si promovare pentru motoarele de cautare. Activeaza in acest domeniu din anul 2004.

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top