skip to Main Content
Granit, Cum Se Pot Curăța în Mod Eficient Blaturile Din Acest Material

Granit, cum se pot curăța în mod eficient blaturile din acest material

Granit, cum se pot curăța în mod eficient blaturile din acest material. Descoperă în articolul nostru de blog cum poate fi rezolvată situația.

Nu lăsați aceste pete nesuferite să strice tot aspectul oferit de material în living, bucătărie sau baie. Prin mici eforturi și soluții de curățenie eficiente toate încăperile vor străluci!

Suprafețele din granit necesită o atenție specială din partea noastră

Mulți dintre noi visăm să trăim într-o casă contemporană, în care blaturile din granit se întind prin bucătărie și băi. Granitul face o declarație frumoasă, dar poate fi un coșmar când vine vorba despre curățat acele suprafețe.

Deși este rezistent la căldură și zgârieturi, granitul este un material sensibil și necesită îngrijire specifică. Mulți oameni presupun că, deoarece granitul este sigilat, acesta poate fi întreținut cu orice produse de curățenie universale de pe piață.

Pe de altă parte, unele produse de curățare conțin adesea substanțe chimice dure, cum ar fi amoniacul, care de fapt pot deteriora suprafața granitului.

Vestea bună este că îți poți păstra granitul curat fără produse de curățare periculoase. Mai mult decât atât, procesul este probabil mai ușor decât credeai.

Aflați cum să curățați în siguranță granitul în profunzime atunci când asociați cel mai bun detergent pentru blaturi de granit cu sfaturile utile enumerate mai jos.

Cel mai bun mod de a curăța blaturile din granit

Granitul este un material natural, poros, care poate fi deteriorat de substanțele chimice dure, chiar și atunci când a fost sigilat. Unele blaturi de granit vin cu un tratament dur cu rășină care trebuie reaplicat la fiecare câțiva ani.

Nu există două blaturi din granit care să aibă exact aceeași compoziție sau exact același finisaj. De aceea, ar trebui să consultați întotdeauna manualul pentru instrucțiuni de curățare și întreținere.

Este esențial să învățați cum să curățați blaturile de granit în mod corect. De asemenea, este important și să alegeți acele produse de curățat pentru blaturile de granit special concepute pentru a vă curăța și proteja materialul.

Evitați să folosiți produse de curățare pe bază de acid, cum ar fi lămâia și oțetul sau produsele pe bază de înălbitor. Acizii și agenții de înălbire din aceste produse de curățare vor deteriora agentul de etanșare, lăsând pete inestetice pe blat.

Cum se curăță petele de pe blaturi

Cel mai bun sfat pentru dvs. e să curățați imediat ce vedeți petele sau imediat ce apar, din diverse motive. Din fericire pentru tine, dacă unele pete au fost omise, bicarbonatul de sodiu și peroxidul de hidrogen ar putea fi tot ceea ce ai nevoie.

Dacă pata este grasă, faceți o pastă din bicarbonat de sodiu și apă. Dacă este pe bază de apă, utilizați bicarbonat de sodiu și peroxid de hidrogen. Aplicați pasta pe pată și lăsați-o să acționeze câteva ore.

Ștergeți pasta și îndepărtați reziduurile cu o cârpă umedă.

Cum să dezinfectați blaturile

Granitul sigilat este rezistent la bacterii. În consecință, săpunul și apa pentru vase ar trebui să fie suficiente pentru igienizarea zilnică.

Dacă, totuși, blaturile dvs. au ciobituri sau alte zgârieturi în finisaj, poate doriți să vă igienizați mai bine suprafețele. Iată cum să dezinfectați blaturile de granit în siguranță!

Se amestecă o parte de apă și o parte de alcool de frecare într-o sticlă pentru pulverizare. Stropiți pe suprafața care este afectată și lăsați dezinfectantul să acționeze cinci minute.

Clătiți cu o cârpă umedă și lustruiți granitul cu o cârpă uscată din microfibră pentru a restabili strălucirea.

Cum se curăță în siguranță blaturile din granit

Pentru început, nu este ușor să vezi murdăria sau alte pete pe suprafețele din granit. De aceea, îi sfătuim întotdeauna pe prietenii noștri să simtă suprafața înainte de curățare.

Folosiți mai întâi o cârpă din microfibră pentru a șterge suprafața. Aceste cârpe ridică murdăria în loc să o împrăștie. Mai mult decât atât, reprezintă și o alternativă sigură la prosoapele de hârtie care pot lăsa unele urme de zgârieturi.

După ce ați făcut acest lucru, sunteți gata să vă curățați blaturile de granit. Cel mai bun agent de curățat pentru acele blaturi de granit poate fi un produs de curățat pe care îl puteți face cu ușurință acasă.

Puteți folosi ingrediente ce sunt netoxice, sigure pentru granit. Iată de ce veți avea nevoie pentru produsul de curățat și dezinfectat blaturile de granit:

  • recipient cu dispozitiv de pulverizare;
  • detergent de vase;
  • alcool de frecare;
  • ulei esențial;
  • pânză din microfibră.

Se toarnă o jumătate de cană de alcool de frecare, o linguriță de săpun de vase și 1 ½ cană de apă caldă într-o sticlă de pulverizare.

Adăugați 10 picături din uleiul esențial preferat în sticla de pulverizare pentru a crea o aromă plăcută pentru agentul de curățare. Pulverizați soluția anterior realizată pe blatul de granit din casă și ștergeți murdăria, petele și germenii cu o cârpă umedă.

Ștergeți reziduurile de săpun cu o cârpă curată și umedă. În cele din urmă, lustruiți suprafața cu o cârpă uscată din microfibră pentru a readuce strălucirea granitului.

Finalizați curățarea trecând palma mâinii pe suprafața ce anterior a fost în atenția dvs. Petele murdare se ascund cu ușurință în designul complicat al pietrei și pot fi greu de văzut cu ochiul liber. Un test simplu cu palma vă va avertiza asupra oricăror pete ratate de pe suprafața netedă.

Concluzie

Granitul aduce o notă de eleganță și de frumos în casa ta. Materialul îl poți păstra bine, ca nou, cu o atenție promptă la pete și curățare regulată pentru a-l face să strălucească.

Sigur, va fi nevoie de puțină muncă suplimentară, dar o casă frumoasă merită tot efortul. Ca să nu mai vorbim, dacă curățarea blaturilor de granit este o treabă pe care ai prefera să o omiți, lasă specialiștii să se ocupe de ea.

Sunteți în căutarea unor servicii SEO și de web design? Aveți anumite magazine online care au nevoie de expertiza unor specialiști în promovare web? Comandă servicii SEO la prețuri servicii SEO fără egal pe piața din România.

Puteți intra în contact cu un membru al echipei noastre. Vom lua legătura cu dvs. în cel mai scurt timp. Consultanța SEO este specialitatea noastră. Puteți deprinde din tainele optimizării și ale acțiunilor de link building mult mai ușor dacă urmați instrucțiunile oferite de această agenție.

Optimizare SEO

Consultant SEO, Dorel Tanase - specialist in optimizare si promovare pentru motoarele de cautare. Activeaza in acest domeniu din anul 2004.

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back To Top