Sari la conținut
Descrierea ALT, La Imagini

Descrierea ALT, la imagini

Descrierea ALT, la imagini – adaugarea unei imagini la o pagina, produs, sau serviciu prezentat, este obligatorie pentru orice model de website. Toate imaginile prezentate in website, trebuie sa contina obligatoriu o descriere alt. Tag-ul Alternative Text, arata motoarelor de cautare despre ce este vorba in imaginea respectiva si ne ajuta la promovarea paginii respective. Un alt avantaj al descrierii ALT, este si aparitia imaginii in rezultatele Google Image Search, pentru cuvintele cheie relevante, adica descrierea ALT.

O cantitate mare de continut web este format din imagini. Problema este ca foarte putini proprietari de website-uri optimizeaza imaginile pentru o incarcare mai rapida in browser sau pentru un clasament mai bun. O imagine poate sa cuprinda o descriere ALT si un titlu relevant dar foarte multe persoane nu stiu ce inseamna acest lucru si lasa numele imaginii asa cum apare pe Internet, sau chiar numele dat de o camera foto.

Dupa cum vedeti, in majoritatea website-urilor de testare SEO, este inclus si testul de imagini, adica detectarea descrierii ALT. Imaginile se definesc cu eticheta img, care vine de la imagine. Eticheta img, este insotita de atributul src, care vine de la sursa (source) si indica URL-ul, catre imagine si numele acesteia, de ex. promovare-seo.jpg. Iata un exemplu de cod HTML, pentru o imagine:

<img width="700" height="300" alt="Servicii SEO Romania" src="https://infoseo.ro/imagini-seo/servicii-seo.png >

In codul HTML, afisat mai sus avem:

  • img – eticheta de imagine
  • width – latimea imaginii
  • height – inaltimea
  • alt – descrierea imaginii
  • src – sursa imaginii, adica locatia pe server

Pentru orice servicii de optimizare SEO, sau promovare pentru motoarele de cautare, puteti apela la serviciile oferite de compania noastra. Daca website-ul Dvs., nu este vizibil in motoarele de cautare, va putem ajuta cu un test SEO gratuit – trebuie doar sa accesati pagina „Comanda Servicii SEO” si sa completati formularul de comanda in care sa ne specificati problemele din website-ul Dvs. In cel mai scurt timp, o persoana specializata va raspunde cerintei Dvs.

Consultant SEO, Dorel Tanase - specialist in optimizare si promovare pentru motoarele de cautare. Activeaza in acest domeniu din anul 2004.

Acest Articol are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Înapoi sus