skip to Main Content
Metadatele Dublin Core

Ce sunt Metadatele Dublin Core

Ce sunt Metadatele Dublin Core – Metadate Dublin Core, acestea ofera informatii cu privire la continutul unui anumit element, de exemplu o imagine poate include metadate care descrie cat de mare este imaginea, rezolutia imaginii, si alte date. Metadatele unui document text (continut pagina Web, articol, etc.) care poate contine informatii despre tipul documentului, cine este autorul, data la care a fost publicat, titlul, descrierea sub forma de rezumat, etc.

La intrebarea „Ce sunt Metadatele Dublin Core”, putem raspunde ca paginile Web includ adesea metadate sub forma de meta tag-uri, cum ar fi cele de la Facebook (Og). Aceste descrieri si/sau cuvinte cheie din meta tag-uri sunt utilizate in mod obisnuit pentru a descrie continutul paginii Web.

Cele mai multe motoare de cautare si in special Google, utilizeaza aceste date atunci cand sunt adaugate pagini noi la indexul lor de cautare. Exista mai multe tipuri de metadate dar in timp sa impus modelul Dublin Core. Fara a fi un standard, Dublin Core este o aplicatie metadata dezvoltata de OCLC la sediul din Dublin, Ohio, care contine 15 elemente descriptive si este destinat cautarii informatiei pe Internet. In functie de website, aceste metadate pot fi adaugate in mod automat sau cu ajutorul unui plugin.

Exemple Metadate Dublin Core

<dc:title>Ce sunt Metadatele Dublin Core</dc:title>
<dc:creator>Romania SEO</dc:creator>
<dc:subject>Dublin Core</dc:subject>
<dc:description>Ce sunt Metadatele Dublin Core - Metadate Dublin Core, acestea ofera informatii cu privire la continutul unui anumit element, de exemplu o imagine poate include metadate care descrie cat de mare este imaginea, rezolutia imaginii, si alte date.</dc:description>
<dc:publisher>Romania SEO Alba Iulia</dc:publisher>
<dc:date>17.07.2016</dc:date>
<dc:language>RO</dc:language>
<dc:coverage>World</dc:coverage>

Daca folositi o platforma WordPress, puteti utiliza un plugin care creaza automat metadatele Dublin Core. Plugin-ul il puteti descarca de aici: Descarca Dublin Core Meta Plugin

Optimizare SEO

Consultant SEO, Dorel Tanase - specialist in optimizare si promovare pentru motoarele de cautare. Activeaza in acest domeniu din anul 2004.

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back To Top