skip to Main Content
Ce Este Un Sitemap, XML Si HTML

Ce este un sitemap, XML si HTML

Ce este un sitemap, XML si HTML – orice model de website, ar trebui sa aiba in structura doua modele de sitemap, unul HTML, care sa poata fi studiat de catre vizitatori si un sitemap.xml, care este creat special pentru motoarele de cautare. Un sitemap, etse o harta a site-ului, in care se gasesc link-urile importante din website, pagini, categorii, articole, produse, etc.

In Internet, exista milioane de website-uri si toate concureaza pentru clasamente cat mai mare in SERPs. Concurenta in mediul online este raspandita in aproape toate domeniile de activitate si prin urmare, ne luptam ca website-ul nostru sa fie cel mai bine cotat pentru a atrage cat mai mult trafic. Trebuie sa ne asiguram ca navigarea in website este usoara si sa dam posibilitati utilizatorului sa navigheze cat mai repede pe orice pagina.

Sitemap XML

Fisierul sau fisierele sitemap XML, au ca scop informarea motoarelor de cautare cu privire la structura website-ului. Protocolul XML, va informa motoarele de cautare, care vor intelege mai eficient structura website-ului. In acest mod, putem creste posibilitatea indexarii mai rapide a tuturor link-urilor din website. Iata un exemplu de sitemap.xml:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<urlset xmlns="http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9">
  <url>
   <loc>https://infoseo.ro/</loc>
   <lastmod>2008-01-01</lastmod>
   <changefreq>monthly</changefreq>
   <priority>0.8</priority>
  </url>
</urlset> 

Optimizare SEO

Consultant SEO, Dorel Tanase - specialist in optimizare si promovare pentru motoarele de cautare. Activeaza in acest domeniu din anul 2004.

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back To Top