skip to Main Content
Backlink – Ce Sunt Backlink-urile

Backlink – Ce sunt Backlink-urile

Backlink – Ce sunt backlink-urile: backlink-urile sunt legaturile catre o anumita pagina, articol, categorie, produs, etc. venite de pe alte website-uri. Pentru o pozitionare cat mai buna in rezultatele organice ale motoarelor de cautare, va trebui sa construim backlink-uri pe diverse expresii sau cuvinte cheie. Motorul de cautare Google, considera ca un website cu multe backlink-uri, are o importanta mult mai mare si ii acorda o nota, pe masura.

In Internet, exista companii care vand servicii SEO care se ocupa de comercializarea link-urilor insa, nu va sfatuiesc sa cumparati decât link-uri de pe site-uri bune, chiar daca nu au o autoritate mare.

Link-urile din continutul unui articol sau a unei pagini au cea mai mare valoare. Daca un link catre site-ul nostru este postat in sidebar (dreapta sau stanga), fara sa fie inconjurat de continut care sa aiba legatura cu site-ul nostru, Google il poate considera fortare de promovare sau cumparare de link si puteti fi penalizat.

Backlink-urile pot veni si din comentariile facute pe diverse bloguri, de pe forum-uri, directoare de articole sau directoare web, etc. Mai jos aveti un exemplu de link:

//Exemplu de link
<a title="Optimizare SEO on-page" href="https://bseo.ro/">Optimizare SEO</a>
//Exemplu de Link

In articolul respectiv (alineatul 2, expresia „companii care vand Servicii SEO”), puteti vedea un exemplu de link, de pe o expresie, catre pagina noastra de start. Acest gen de link, se numeste „Link Intern”. In acest mod se poate construi o structura de link-uri in website. Este foarte bine sa avem link-uri de pe expresii cheie, catre articole sau pagini secundare din website-ul nostru.

Crawlerele motoarelor de cautare cand vor vizita acest articol, vor trebui sa „citeasca” si continutul catre care link-urile fac trimitere. Daca pe articolul respectiv nu ar exista link-uri catre un alt articol sau pagina, crawlerele vor parasi website-ul.

Un „backlink” este unul dintre cele mai utilizate cuvinte cand se discuta despre promovare Web, sau in general despre SEO.

Cateva expresii legate de backlink

  • Link Juice – o pagină web se leaga la oricare dintre articolele dvs. sau la pagina de start a site-ului dvs. Acest Link Juice, ajuta la clasarea mai buna a articolului si de asemenea, imbunatateste autoritatea numelui de domeniu.
  • No-Follow Link – atunci cand un site web are o legatura catre un alt site web, dar link-ul contine un atribut „nofollow”. In general, un webmaster foloseste atributul „nofollow” atunci cand se conecteaza la un site nesigur.
  • Link-uri interne – legaturile care merg de la o pagina la alta in cadrul aceluiasi domeniu. Fara link-uri interne, un website nu prea are sansa de promovare.

Optimizare SEO

Consultant SEO, Dorel Tanase - specialist in optimizare si promovare pentru motoarele de cautare. Activeaza in acest domeniu din anul 2004.

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back To Top